De Rotaryclub Westerwolde-Hondsrug heeft besloten het batig saldo van de WH-Rally 2016 onder andere te doneren aan twee Goede-Doelen, met als hoofddoel het thema kinderen.

 

 

Stichting DREAM4KIDS

dream4kids
Alleen al in Nederland heeft tussen de 25 en 50% van de kinderen te kampen met een jeugdtrauma. Om te voorkomen dat deze kinderen ontwikkelingsproblemen of langdurige klachten overhouden aan de gebeurtenis, is een goede behandeling en begeleiding van levensbelang. Dream4Kids ondersteunt de medische en psychische behandeling door de allergrootste dromen van kinderen in vervulling te laten gaan tijdens een droomdag. Dit draagt bij aan het vertrouwen in zichzelf en de wereld en het geeft moed en positieve energie om weer in dromen te geloven. Na de droomdag worden de kinderen jaarlijks uitgenodigd op de grote clubdag van Dream4Kids. Wij verliezen hen dus niet uit het oog!

Klik hier voor een film van de stichting DREAM4KIDS

 

Groot Sinterklaasfeest

De Rotaryclub Westerwolde-Hondsrug gaat een groot Sinterklaasfeest organiseren voor kinderen uit de regio die het een stuk minder hebben. Uit de opbrengst van de WHrally 2016 wordt deze avond geheel verzorgd inclusief eten, drinken, cadeaus, Sinterklaas en pieten.

Het programma voor deze avond ziet er globaal uit als volgt;
• Ontvangst van de kinderen en hun ouders met koffie, thee, chocolademelk, limonade en iets lekkers.
• Welkom aan allen door de voorzitter van de Rotaryclub Westerwolde-Hondsrug of door een artiest van het voorprogramma
• Voorprogramma met goochelaar, clown, jongleur of andere entertainer
• Korte pauze
• Aankomst en verwelkoming van Sint Nicolaas en zijn zwarte piet(en) met het lied ‘Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht’
• Sint Nicolaas gaat zitten op een grote versierde stoel, opent zijn grote boek, vraagt kinderen een voor een naar voren en gaat een kort gesprek met ze aan. Als het gesprek voorbij is en de kinderen misschien een liedje hebben gezongen, krijgen ze van Zwarte Piet een handje pepernoten en mogen ze weer naar hun plaats gaan.
• Alle kinderen ontvangen een cadeautje
• Sinterklaas neemt afscheid en vertrekt terwijl er gezongen wordt: ‘Dag Sinterklaasje…’
sinterklaas2 sinterklaasfeest-1024x768 Paard_van_de_Sint